Δημήτρης Κούντουρας

Ο Δημήτρης Κούντουρας ειδικεύεται σε ιστορικά είδη φλάουτου και στην ερμηνεία της μουσικής από τον Μεσαίωνα μέχρι το Μπαρόκ.

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη όπου και ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές. Σπούδασε φλάουτο με ράμφος, τραβέρσο και ερμηνεία παλαιάς μουσικής στις Ανώτατες Σχολές Μουσικής της Ουτρέχτης, του Μιλάνου και του Τρόσινγκεν καθώς και στο Ωδείο της­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­ πόλης της Βιέννης, με τους K. Boeke, H. ter Schegget, W. Hazelzet και M. Gatti. Είναι διδάκτορας ιστορικής μουσικολογίας του ΕΚΠΑ. Εμφανίζεται με τα σύνολα Ex Silentio, Labyrinth Wien, με το Duo Goliardi και με την Καμεράτα Αθηνών σε συναυλίες σε διάφορες χώρες της Ευρώπης και της Ασίας. Έχει την καλλιτεχνική διεύθυνση του συνόλου Ex Silentio και της ετήσιας σειράς «Παλαιά μουσική στον Άγιο Παύλο» της Αθήνας.

Έχει ηχογραφήσει με το Ex Silentio για την Talanton (μουσική του 15ου αιώνα) και την Carpe Diem (μεσαιωνική μουσική από τη Μεσόγειο), ενώ έχει συμμετάσχει σε παραγωγές και ηχογραφήσεις μπαρόκ όπερας για την decca και την MDG. Ερευνά ζητήματα ερμηνείας της παλαιάς μουσικής καθώς και τις σχέσεις μουσικής και αναγεννησιακού Ουμανισμού.

www.ex-silentio.org