η κρίση των δικαιωμάτων

(ebook, 166 σελ., isbn 978-960-504-140-3)

Δημήτρης Χριστόπουλος

 

Η κρίση των δικαιωμάτων είναι παρακολούθημα της ευρύτερης κρίσης που βιώνει η ελληνική κοινωνία, ενταγμένη σε ένα ευρωπαϊκό πλαίσιο, το οποίο τη στιγμή των πρώτων μεγάλων οικονομικών τριγμών μετά τη νομισματική του ένωση έδειξε την αδυναμία του να λειτουργήσει ως πολιτική κοινότητα. Τα συμπτώματα στην Ελλάδα υπήρξαν και συνεχίζουν να είναι τα πιο ακραία. Μια κοινωνία στην οικονομική κατάσταση της ελληνικής σήμερα, ένα πολιτικό σύστημα με τα συμπτώματα της βαριάς ηθικής απαξίωσης του ελληνικού, μια δημόσια διοίκηση σε κατάσταση συναγερμού –κάποιοι θα λέγανε κατάρρευσης– δεν μπορεί παρά να οδηγούν και στην επισώρευση προβλημάτων στο κράτος δικαίου. Ωστόσο, δεν πρέπει να αποδοθούν όλα στη συγκυρία μετά το 2009: είναι η κρίση που επικάθεται σε μια δεδομένη ιστορική κληρονομιά και σε μια κυρίαρχη πολιτική κουλτούρα που εντείνει τις ανεπάρκειες στο χώρο των δικαιωμάτων. Στο βιβλίο αυτό, ο συγγραφέας τεκμηριώνει την κρίση των δικαιωμάτων μέσα από παραδείγματα της τρέχουσας επικαιρότητας με τη μέριμνα στρατηγικών για μια βιώσιμη υπέρβασή της.

 

files/chronosmag/contributorsPhotos/cPh-Christopoulos-Dimitris-0413.png

Ο Δημήτρης Χριστόπουλος είναι αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστήμιου και Αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

 

Διαβάστε το βιβλίο ΕΔΩ (μπορείτε επίσης να το «κατεβάσετε» και να το εκτυπώσετε)

Σε συνεργασία με τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΝΕΦΕΛΗ 

 

files/chronosmag/x-book/CC4-logos.png

Το έργο αυτό διατίθεται για ελεύθερη ανάγνωση και εκτύπωση, και για προσωπική χρήση. Κάθε παράθεση οποιουδήποτε μέρους του σε ηλεκτρονική ή έντυπη μορφή επιτρέπεται μόνον εφόσον πρόκειται για μη εμπορική χρήση και πάντα με την υποχρέωση αναφοράς του συγγραφέα και του εκδότη. Απαγορεύεται η εμπορική χρήση οποιουδήποτε μέρους του έργου χωρίς την προηγούμενη έγκριση του συγγραφέα και του εκδότη.

This ebook is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/