γιορτή βιβλίου 2014

 

 

Σύλλογος Εκδοτών Βιβλίου Αθηνών

 

37η ΓΙΟΡΤΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Δευτέρα – Πέμπτη 6:00 μ.μ. – 10:00 μ.μ.

Παρασκευή & Σάββατο 6:00 μ.μ. – 10:30 μ.μ.

Κυριακή 11:00 π.μ. – 2:30 μ.μ. και 6:00 μ.μ. - 10:00 μ.μ.

 

Το Μπουζούκι στο Ωδείο Αθηνών και την Γιορτή Βιβλίου

Ωδείο Αθηνών (αίθουσα Άρης Γαρουφαλής), Τρίτη 10 Ιουνίου, ώρα 20:30

 

Στο πλαίσιο της 37ης Γιορτής Βιβλίου που πραγματοποιείται ως τις 15 Ιουνίου στο Ωδείο Αθηνών ο Θανάσης Πολυκανδριώτης και το μουσικό σύνολο «Οι Επόμενοι» θα πραγματοποιήσουν συναυλία με έργα Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Ζαμπέτα και Πολυκανδριώτη. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 10 Ιουνίου και θα έχει εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα με αφορμή την ένταξη του μπουζουκιού στο Ωδείο Αθηνών από τον Οκτώβριο 2014.

Πριν από την έναρξη της συναυλίας ο Αρχιμουσικός και πρόεδρος του ωδείου Αθηνών Νίκος Τσούχλος, ο Θανάσης Πολυκανδριώτης και ο Δημήτρης Σταθακόπουλος (Δρ Κοινωνιολογίας της Ιστορίας) θα μιλήσουν αντίστοιχα, για το μπουζούκι στην εκπαίδευση, το μπουζούκι στην Unesco, και το μπουζούκι σήμερα στην σύγχρονη βιβλιογραφία και αλλού.

Οργάνωση Σύλλογος Εκδοτών Βιβλίου Αθηνών (Σ.Ε.Β.Α.) 

 

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

 

Τετάρτη 4 Ιουνίου

19:00-20:00

«Εγκαίνια» Ο αθηναϊκός θεσμός από φέτος κατεβαίνει στην καρδιά της πόλης, σε ένα κτίριο εμβληματικό και σε συνεργασία με τη διοίκηση του Ωδείου επιδιώκει να δημιουργήσει ένα νέο πυρήνα συνάντησης, διαλόγου, γιορτής της πόλης με όχημα το βιβλίο. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα κάνει ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης. Θα ακολουθήσει συναυλία από τη Σχολή Τρομπέτας του Ωδείου Αθηνών.

“Συναυλία Σχολής Τρομπέτας»

Α’ Μέρος

Fanfare for trumpetsC.M. vonWeber

Beginning fanfare – M. Klaschka

Rondeau – J. Moure

The trumpet tune – Purcell

Ouverture from Water Music – G. F. Handel

Let’s fetz – M. Klaschka

Funiculi Funicula – J. F. Michel

Kalinka – J.F. Michel

B’ Mέρος

Fanfara for a Victory from “Aida” – Verdi

Imperial march – J. Williams

Over the rainbow from “The Wizard of Oz” – H. Arlen

Cinema Paradiso – E. Morricone

Gonna fly now from “Rocky” – B. Conti

Hawaii 5-0 – arr. G. Makris

Eye of the tiger from “Rocky III” – arr. M. Story

Μουσική Διδασκαλία: Αγάθος Δημήτριος, Μουσική Διεύθυνση: Μολφέση Κάτια.

Το πρόγραμμα παρουσιάζει η Ροδούλα Χατζή

Οργάνωση:  ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΚΑΙ ΔΡΑΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΩΔΕΙΟΝ  ΑΘΗΝΩΝ -1871-

 

20:00 – 21:00

«Δρόμοι από ψέματα κι αλήθειες» Παρουσίαση του μυθιστορήματος της 18χρονής Τζωρτζίνας Κουλιέρη. Ομιλητής: Θανάσης Χειμωνάς (συγγραφέας), διαβάζει η ηθοποιός Χάρις Συμεωνίδου και συντονίζει ο Αλέξανδρος Δεσύλλας (εκδότης).

Οργάνωση: εκδόσεις ΑΛΔΕ

  

Πέμπτη 5 Ιουνίου

18:30 – 19:30

«Κινέζικη βοτανοθεραπεία» Την παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξανδρου Τηλικίδη, θα κάνει η συνεργάτιδά του κα Εύα Νεκταρία Σιακφά.

Οργάνωση: εκδόσεις ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ & ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΚΙΝΕΖΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

 

Παρασκευή 6 Ιουνίου

19:30-20:30

«Μη  μ’ αφήσεις να χαθώ» Παρουσίαση του βιβλίου του Παύλου Κάγιου.Tα μυστικά και τα ψέματα μιας παρέας φίλων –οι έρωτες, οι προσδοκίες, οι συμβιβασμοί τους– από το 1974 μέχρι σήμερα. Μια μυθοπλασία για την ελληνική πραγματικότητα, για τον λησμονημένο εαυτό μας, για την αλήθεια και το ψέμα που είμαστε εμείς.

Οργάνωση: εκδόσεις ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ

  

Σάββατο 7 Ιουνίου

19:30-20:30

«Μια υπόθεση για τον ντετέκτιβ Κλουζ» του συγγραφέα Γίργκεν Μπανσέρους.Εκδήλωση για παιδιά με αφορμή τη σειρά βιβλίων των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ. Το να είσαι ένας μικρός ντετέκτιβ δεν είναι καθόλου εύκολο,  καθώς πρέπει να διαθέτεις αυξημένη παρατηρητικότητα, ορθή αντίληψη,  καλή μνήμη, ένστικτο, φαντασία και πάνω από όλα διάθεση για παιχνίδι!!!  Πώς αλλιώς να εξιχνιάσεις σκοτεινά μυστήρια, αν δεν είσαι σε θέση να λύσεις πολύπλοκους γρίφους!!! Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας συστήνουν τον ανεπανάληπτο ντετέκτιβ Κλουζ και σας προσκαλούν να τον γνωρίσετε. Ακολουθώντας τα ίχνη του Κλουζ και με τη βοήθεια του εμψυχωτή Γιώργου Λυμπέρηθα παρουσιάσουμε τα δεδομένα, θα παραθέσουμε τα στοιχεία, θα καταλήξουμε σε υπόπτους και θα εξιχνιάσουμε το δικό μας «αστυνομικό μυστήριο». ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ!

Οργάνωση: εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

 

20:30-21:30

«Ο δρόμος της αυτοκράτειρας» Παρουσίαση του βιβλίου από τη μεταφράστρια Άσπα Ανωγιάτη.

Οργάνωση: εκδόσεις ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ & ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΚΙΝΕΖΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

  

Κυριακή 8 Ιουνίου

11:30 – 12:30

«Κύλησε ένα ρεβίθι κι άρχισε το παραμύθι» Παράσταση αφήγησης με την αφηγήτρια Μαρία Παπανικολάου και συνοδεία μουσικής με τον Δημήτρη Μικιό στην φλογέρα. Τα λαϊκά μας παραμύθια, ο Πεντμπελάς και ο Μπάκακας ζωντανεύουν για λίγο και έρχονται και κάθονται στον ώμο της παραμυθούς Μαρίας. Εκείνη τα χαϊδεύει και διαλέγει μερικά για να τα πει σε μικρούς και μεγάλους στην 37η Γιορτή Βιβλίου. Με λόγια που ακούγονται και εικόνες του μυαλού, ταξιδεύουμε μαζί σε ένα κόσμο απροσδόκητο και μοναδικό, όσο κάθε ιστορία που λέγεται ή γράφεται!

Οργάνωση: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΔΟΤΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

 

18:30-19:30

«Ο Τάκης Τεταρτάκης και οι φίλοι του». Το βιβλίο θα παρουσιάσει η συγγραφέας Κατερίνα Βασδέκη. Μουσικοπαιχνίδια με τον Τάκη Τεταρτάκη και τους φίλους του. Αφήγηση παραμυθιού, μουσικές δραστηριότητες και τραγούδια από το βιβλίο των εκδόσεων FAGOTTOBOOKS (απευθύνεται σε παιδιά 3-7 ετών).

Οργάνωση: εκδόσεις FAGOTTOBOOKS

 

20:30-21:30

«Το ημερολόγιο ενός ανέργου – 155+1 Αληθινές ιστορίες» Παρουσίαση του βιβλίου που επιμελήθηκε ο Χριστόφορος

Το Ημερολόγιο ενός ανέργου αποτυπώνει τις συνέπειες του μεγαλύτερου προβλήματος που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια η χώρα, της ανεργίας, που το πολιτικό σύστημα, τα ΜΜΕ και η κοινωνία κρύβουν επιμελώς κάτω απ’ το χαλί. Κοιτάζει πίσω από τους δείκτες και τους αριθμούς και αναδεικνύει τους ίδιους τους άνεργους και τις οικογένειές τους, μέσα από ιστορίες που έχουν γράψει οι ίδιοι. Ταυτόχρονα, παρουσιάζει ένα μεγάλο κοινωνικό και ιντερνετικό πείραμα που εξελίσσεται μέσα από το σάιτ imerologioanergou.gr. Οι 155 ιστορίες του βιβλίου έχουν επιλεγεί από χιλιάδες προσωπικές μαρτυρίες, συνοδευόμενες από 20 πρωτογενή κείμενα του συγγραφέα.

Οργάνωση: εκδόσεις ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ

 

Τρίτη 10 Ιουνίου

19:00-20:30

Αίθουσα Ωδείου Αθηνών  «Άρης Γαρουφαλής»

 «Η Ατελέσφορη Επιστήμη, Εμμονές και Αδιέξοδα της Κυρίαρχης Οικονομικής Θεωρίας» Παρουσίαση του βιβλίου

του Κώστα Μελά. Ανοιχτή συζήτηση για τα Οικονομικά ως Επιστήμη με τους: Κωνσταντίνο Τσουκαλά, Ομότιμο Καθηγητή Κοινωνιολογίας, Γιάνη Βαρουφάκη, Καθηγητή Οικονομικής Θεωρίας, Κώστα Μελά, Καθηγητή Οικονομικών. Συντονίζει ο δημοσιογράφος Νίκος Ξυδάκης.

Οργάνωση: Εκδόσεις ΕΥΡΑΣΙΑ 

 

19:30-20:30

«Μικροί μάγειρες στη μικρή οθόνη» Παρουσίαση του βιβλίου της Δήμητρας Μακρυνιώτη. Θα μιλήσουν: Νέλλυ Ασκούνη (Παν/μιο Αθηνών), Κύρκος Δοξιάδης (Παν/μιο Αθηνών), Γεράσιμος Κουζέλης (Παν/μιο Αθηνών), Βασίλης Τσελφές (Παν/μιο Αθηνών). Συντονίζει η Μικέλα Χαρτουλάρη (δημοσιογράφος).

Οργάνωση: Εκδόσεις Νήσος

 

20:30

Αίθουσα Ωδείου Αθηνών  «Άρης Γαρουφαλής»

Ο Θανάσης Πολυκανδριώτης και το μουσικό σύνολο Οι Επόμενοι θα πραγματοποιήσουν συναυλία με έργα Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Ζαμπέτα και Πολυκανδριώτη. Η συναυλία θα έχει εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα, με αφορμή την ένταξη του μπουζουκιού στο Ωδείο Αθηνών από τον φετινό Οκτώβριο. Πριν από την έναρξη της συναυλίας, ο Αρχιμουσικός και Πρόεδρος του Ωδείου Αθηνών, κ. Νίκος Τσούχλος, ο Θανάσης Πολυκανδριώτης και ο Δημήτρης Σταθακόπουλος (Δρ Κοινωνιολογίας της Ιστορίας), θα μιλήσουν για το μπουζούκι στην εκπαίδευση, το μπουζούκι στην ΟΥΝΕΣΚΟ και το μπουζούκι σήμερα στην σύγχρονη βιβλιογραφία και αλλού.

Οργάνωση: ΩΔΕΙΟΝ ΑΘΗΝΩΝ & ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΔΟΤΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

 

20:30-21:30

«Το βιβλίο της Κατερίνας» Παρουσίαση του βιβλίου του Αύγουστου Κορτώ. Οι εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ προσκαλούν τους αναγνώστες σε μια συνάντηση με τον Αύγουστο Κορτώ, με αφορμή το νέο του βιβλίο, για να συνομιλήσει μαζί τους και να υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του.

Οργάνωση: εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗΣ

 

Τετάρτη 11 Ιουνίου

18:30-19:30

«Πικρό μέλι στα χείλη» Παρουσίαση του βιβλίου της συγγραφέως Μαρίας Κακαβογιάννη. Θα μιλήσουν: Ιωάννα Κολλινιάτη (δικηγόρος-συγγραφέας), Βασίλης Γιαννακόπουλος (ο τέως Δήμαρχος Αγ. Παρασκευής Αττικής). Η ηθοποιός Μάνια Σπάθη θα διαβάσει αποσπάσματα και θα συντονίσει την παρουσίαση.

Οργάνωση: εκδόσεις ΩΚΕΑΝΟΣ

 

19:30-20:30

« OSDELnet.gr: η νέα τεχνολογική μορφή βάσεων βιβλιοπαραγωγής» Ομιλητής: Κωστής Ακριτίδης, Υπεύθυνος Τμήματος Πληροφορικής ΟΣΔΕΛ

Οργάνωση: Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του Λόγου (ΟΣΔΕΛ)

 

20:30-22:00

«Οι “Φιλόσοφοι” στη δημόσια σφαίρα» Ανοιχτή συζήτηση με θέμα τον ρόλο των “Φιλοσόφων” στη δημόσια σφαίρα και προσκεκλημένους ομιλητές τους: Θεοδόση Π. Τάσιο και Θεοφάνη Τάση. Συντονίζει ο εκδότης Φαίδων Γ. Λ. Κυδωνιάτης

Οργάνωση: Εκδόσεις ΕΥΡΑΣΙΑ

 

Πέμπτη 12 Ιουνίου

18:30-19:30

«ASTERIX εναντίον ΚΑΙΣΑΡΑ - Μονομαχία στην Σκακιέρα» Έξι σκακιέρες περιμένουν τους μονομάχους να λύσουν τις διαφορές τους σε πεντάλεπτους αγώνες (για παιδιά έως 14 ετών).

Οργάνωση: εκδόσεις ΜΑΜΟΥΘ COMIX

 

19:30-20:30

«Η Αθήνα μέσα από το αστυνομικό μυθιστόρημα»

Συντονιστής: Κώστας Καλφόπουλος

Ομιλητές: Ανδρέας Αποστολίδης, Θανάσης Μήνας, Δημοσθένης Κούρτοβικ.

Οργάνωση: Σύλλογος Εκδοτών Βιβλίου Αθηνών

 

20:30-21:30

«Η ενδεκάτη ώρα» Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Σώτης Τριανταφύλλου. Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Αντιγόνη Λυμπεράκη, καθηγήτρια οικονομικών στο Πάντειο και αντιπρόεδρος της Δράσης, ο Αρίστος Δοξιάδης, εταίρος στο Openfund, οικονομολόγος και συγγραφέας, και η συγγραφέας Σώτη Τριανταφύλλου. Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με το κοινό και η συγγραφέας θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου στο περίπτερο της ATHENSVOICE.

Οργάνωση: εκδόσεις ATHENSVOICEBOOKS

 

Παρασκευή 13 Ιουνίου

18:30-19:30

«Φύσηξε… και οι σελίδες των βιβλίων μας ανακατεύτηκαν» Εργαστήρι για παιδιά του δημοτικού.

Οργάνωση: ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

 

19:30-20:30

«Γλυκοζαχαρούληδες, το πνεύμα των γενεθλίων» Παρουσίαση του βιβλίου από τη συγγραφέα και ηθοποιό Τζένη Παπαδημάτου και τις ηθοποιούς Ελένη Καρβέλη και Κατερίνα Χολή από τη θεατρική ομάδα «teatro-theama». Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν στο πιο γλυκό θεατρικό παιχνίδι που έγινε ποτέ και να τραγουδήσουν μαζί με τις ηθοποιούς τα τραγούδια της θεατρικής παράστασης, σε μουσική Διονύση Σχοινά.

Οργάνωση: εκδόσεις BELL

 

20:30-21:30

«Ο πρίγκιπας των αγκαθιών» του Mark Lawrence. Η παρουσίαση θα γίνει από τον μεταφραστή του Βιβλίου, κ. Ηλία Χουντάλα.  «Ο πρίγκιπας των αγκαθιών» έχειήδη μεταφραστεί σε 20 γλώσσες, και ήταν finalist στο Goodreads Choice Award για “Best Fantasy 2011″ αλλά και στο David Gemmell Morningstar Award 2012.

Οργάνωση: εκδόσεις ΧΡΥΣΑΛΛΙΔΑ

 

Σάββατο 14 Ιουνίου

18:30-19:30

«Πρόσωπα της απομάγευσης, 38 συνεντεύξεις για την κρίση και το μέλλον» Η παρουσίαση θα γίνει από το συγγραφέα του βιβλίου, κ. Τάσο Τσακίρογλου.

Οργάνωση: εκδόσεις ΟΚΤΩ

 

19:30-20:30

«Το ελληνικό σύμπτωμα» Θα μιλήσουν: Μαρία Κακογιάννη, Αγγελική Τόμπρου, Καμίγ Λουίς, Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Οργάνωση: εκδόσεις ΝΗΣΟΣ

 

20:30-21:30

«Νίκη» Παρουσίαση του βιβλίου του Χρήστου Χωμενίδη. Οι εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ προσκαλούν τους αναγνώστες σε μια συνάντηση με το Χρήστο Χωμενίδη, με αφορμή το νέο του βιβλίο, για να συνομιλήσει μαζί τους και να υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του.

Οργάνωση: εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ

 

21:30-22:30

«Η γυναίκα του Θεού» Παρουσίαση του βιβλίου της Αμάντας Μιχαλοπούλου. Η Γυναίκα του Θεού είναι ένα περιπετειώδες φιλοσοφικό μυθιστόρημα για την αναζήτηση της αγάπης και το νόημα της ζωής. Μια ασυνήθιστη ερωτική ιστορία ανάμεσα σ’ έναν άντρα και μια γυναίκα που διεκδικούν με πάθος το δικαίωμά τους να πιστεύουν ο ένας στον άλλο παραμένοντας ελεύθεροι.

Οργάνωση: εκδόσεις ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ

 

Κυριακή 15 Ιουνίου

11:30-12:30

«Αναζητώντας το χρυσόμαλλο δέρας» Παρουσίαση του νεανικού βιβλίου της Χρύσας Σπυροπούλου. Ένα βιβλίο που ενώνει το σήμερα με το παρελθόν και αναδεικνύει τις παραδόσεις των χαμένων πατρίδων, την αλληλεγγύη και τους φιλικούς δεσμούς ανάμεσα στους Έλληνες και τους Τούρκους, την ιστορία και τη μυθολογία ενός τόπου στον οποίο επί σειρά αιώνων έζησαν οι Έλληνες αρμονικά με άλλους λαούς.

Οργάνωση: εκδόσεις ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ

 

12:30-13:30

«Αρχαιολόγος από κούνια» Η συγγραφέας και αρχαιολόγος Κατερίνα Σέρβη θα σας περιμένει στην παρουσίαση του ολοκαίνουριου βιβλίου της που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ, για να σας γνωρίσει όλα τα συναρπαστικά μυστικά που έχει η δουλειά του αρχαιολόγου.

Οργάνωση: εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ

 

18:30-19:30

«Μουσικές Βιταμίνες» Παρουσίαση του βιβλίου από το συγγραφέα και τσελίστα Ηλία Σακαλάκ. Ανακαλύψτε τη δύναμη που ασκεί η μουσική στην ψυχή και το σώμα και το πώς μπορεί να μας βοηθήσει στην καθημερινή μας ζωή (απευθύνεται σε όλους).

Οργάνωση: εκδόσεις FAGOTTOBOOKS

 

19:30-20:30

«Δυο φορές άνοιξη» Παρουσίαση του βιβλίου του Μάνου Κοντολέων. Οι εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ προσκαλούν τους αναγνώστες σε μια συνάντηση με τον Μάνο Κοντολέων, με αφορμή το νέο του βιβλίο, για να συνομιλήσει μαζί τους και να υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του.

Οργάνωση: εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ

 

files/chronosmag/themes/theme_one/faviconXronos.png

 

 

  ΧΡΟΝΟΣ 14 (06.2014)