Αντώνης Σπανολιός

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1961.

Ασχολήθηκα με τη φωτογραφία από παιδί, όταν στα παιχνίδια μου ήρθε να προστεθεί η φωτογραφική μηχανή. Από τότε πέρασαν πολλά χρόνια και ανάλογα πολλές και ποικίλλες ήταν οι φάσεις και η κάθε φορά προσέγγιση, η διάθεση, αλλά και η διαθεσιμότητά μου, σε σχέση με τη φωτογραφία.

Υπήρξα κατά βάση αυτοδίδακτος και, τα πρώτα χρόνια τουλάχιστον, μόνιμα πειραματιζόμενος. Έκανα μαθήματα σκοτεινού θαλάμου (εμφάνιση & εκτύπωση ασπρόμαυρου) στην Ελληνική Φωτογραφική Εταιρία το 1977, οπότε παρακολούθησα για μικρό χρονικό διάστημα και άλλες δραστηριότητές της. Πολύ πιό πρόσφατα συμμετείχα σε workshops φωτογράφισης γυμνού, ενώ από το Νοέμβρη του ’14 παρακολουθώ το Σεμινάριο Εισαγωγής στην Καλλιτεχνική Φωτογραφία με δάσκαλο τον Πλάτωνα Ριβέλλη.

Έχω συμμετάσχει σε τρεις ομαδικές εκθέσεις και είμαι μέλος της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρίας (Ε.Φ.Ε.) ξανά από το 2013.

Οι φωτογραφίες μου είναι κυρίως έγχρωμες και, κάπως σπανιότερα, μονόχρωμες. Εξακολουθώ να φωτογραφίζω σε φιλμ. Με συγκινούν κυρίως οι ζωές των ανθρώπων, τα άτακτα και εφήμερα αποτυπώματα από το πέρασμα τους στον πεπερασμένο χώρο και στον αέναο χρόνο.